Sīkdatņu politika

SĪKDATŅU POLITIKA

 

SIA “Coffee Address”, reģ.Nr. 40003174017, juridiskā adrese: Brīvības iela 155 k-7, Rīga, LV-1012 (turpmāk tekstā - COFFEE ADDRESS) tīmekļa vietnes www.espressoblue.lv (turpmāk tekstā - Vietne) pienācīgai darbībai dažkārt Jūsu ierīcē iestata sīkdatnes. Sīkdatnes tiek izmantotas statistiskiem un analītiskiem nolūkiem, kā arī  mūsu Vietnē ir sadaļas, kuru izmantošanā ir nepieciešamas sīkdatnes.

Kas ir sīkdatne?

Sīkdatne  ir neliela teksta datne (fails), kuru tīmekļa pārlūkprogramma (piemēram, Internet Explorer, Google Chrome, Firefox vai Safari) saglabā Jūsu datorā vai mobilajā sakaru ierīcē, lai uzlabotu mūsu tīmekļa vietnes darbību. Lietotāja ierīcē saglabātā sīkdatne ļauj atpazīt lietotāja darbības tīmekļa vietnē. Tas var būt nepieciešams dažādiem mērķiem. Sīkdatnes var uzskatīt par veidu, kā Vietne iegūst atmiņu, kas tai ļauj atpazīt lietotāju un atbilstoši reaģēt.

Plašāka informācija par sīkdatnēm pieejama šeit: www.cookiecentral.com un  http://www.allaboutcookies.org/

Mūsu sīkdatnes:

Apmeklējot tīmekļa vietni www.espressoblue.lv (turpmāk tekstā - Vietne)  lietotāja iekārtā tiek ievietotas sīkdatnes Vietnes   darbības drošībai, pasūtījumu izpildei, apmeklētības statistikai, kā arī lietošanas funkciju ērtākai nodrošināšanai, ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016.gada 27.aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) un citus saistošos personas datu aizsardzības noteikumus. Mūsu sīkdatnes var fiksēt informāciju par Jūsu izdarītajām izvēlēm mūsu tīmekļa Vietnē, tādējādi ļaujot mums pielāgot Vietnes saturu Jūsu vajadzībām.

 

Kā mēs izmantojam sīkdatnes?

Mūsu Vietne izmanto sīkdatnes, lai nodrošinātu mājaslapas funkcionalitāti un  uzlabotu Jums piedāvāto pakalpojumu kvalitāti, ievērojot Informācijas sabiedrības pakalpojumu likuma  7.1  panta prasības. COFFEE ADDRESS izmanto obligātās sīkdatnes, sesijas sīkdatnes, analītiskās sīkdatnes un reklāmas sīkdatnes.

 

Obligātās sīkdatnes nodrošina Vietnes lietojamību. Bez šīm sīkdatnēm Vietne nevar pilnvērtīgi darboties. No obligātajām sīkdatnēm nevar atteikties, jo tās ir nepieciešamas  drošai pakalpojumu nodrošināšanai. Jūs varat obligātās sīkdatnes bloķēt vai izdzēst, taču pastāv drošības risks.

 

Sesijas sīkdatnes ļauj Jūs atpazīt, kad apmeklējat konkrētu tīmekļa vietni, iegaumējot jebkuras izmaiņas vai izvēles konkrētajā vietnē, lai tās saglabātos arī citās lapās. Šīs sīkdatnes ļauj Jums ātri un ērti izmantot vienas tīmekļa vietnes vairākas lapas, izvairoties no vajadzības apstrādāt katru apmeklēto lapu. Sesijas sīkdatnes nav pastāvīgas — to darbība beigsies, kad aizvērsiet tīmekļa pārlūku vai pārtrauksiet sesiju konkrētajā tīmekļa vietnē.

 

Analītiskās sīkdatnes

Ar sīkdatņu palīdzību tiek novērtēts, kā Jūs, kā anonīms lietotājs, izmantojat Vietni. Ievāktie dati, izmantojot  analītiskās sīkdatnes neidentificē Jūs personiski. Analītiskās sīkdatnes palīdz iegūt informāciju par Vietnes apmeklētāju skaitu, informāciju no kurām vietām apmeklētāji apmeklē mūsu Vietni un kā viņi to izmanto (piemēram, kuras Vietnes sadaļas lietotāji apskata visbiežāk).

Šīs sīkdatnes Jūs varat noraidīt – sīkdatņu joslā, kas būs redzama pirmās jūsu apmeklētās lapas augšā vai arī Vietnē.

 

Reklāmas sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ievāc informāciju par jūsu pārlūkošanas paradumiem, lai veidotā reklāma būtu atbilstošāka Jums un Jūsu interesēm, veikt tirgus izpēti un analīzes, izmantojot no lietotāja apmeklētajām mājas lapām un interesēm ievākto informāciju. Sīkdatnes  var izmantot, lai ierobežotu to, cik reizes Jūs redzat reklāmu. Iegūtā informācija var tikt izplatīta reklāmas tīklā un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem.

 

Atkarībā no izvietojuma sīkdatnes iedalās sekojoši:

 

Īslaicīgās jeb sesijas sīkdatnes – palīdz saskaņot Vietnes lietotāja darbības vienas pārlūkprogrammas šķirstīšanas sesijas laikā, t.i., pastāv no tīmekļa pārlūkprogrammas atvēršanas brīža līdz tās aizvēršanai vai līdz 4 stundām no pēdējās ienākšanas brīža kādā tīmekļa lapaspusē;

 

Pastāvīgās sīkdatnes – tiek saglabātas Vietnes lietotāja iekārtā uz sīkdatnē noteikto laiku un aktivizējas katru reizi, kad lietotājs apmeklē Vietnes lappusi, no kuras tā tika nosūtīta.

 

Atkarībā no piederības sīkdatnes iedalās sekojoši:

 

Pirmās dalības puses sīkdatnes – no apmeklētās Vietnes lappuses. Ar šo sīkdatņu palīdzību Vietnes lappusēs var saglabāt informāciju, kas tiek izmantota katru reizi lappuses apmeklēšanas laikā. No personas datu apstrādes viedokļa pirmās dalības puses sīkdatņu ievietotājs ir atbildīgais apstrādātājs (vai jebkura viņa pilnvarotā persona), kas nodarbojas ar apmeklēto lappušu pārvaldību;

 

Trešo pušu sīkdatnes – veidojas, piemēram, no citu Vietnes lappušu reklāmām, kas atrodas lietotāja apmeklētajās Vietnes lappusēs. No personas datu apstrādes viedokļa trešās dalības puses sīkdatņu ievietotājs ir atbildīgais apstrādātājs, kas nav tas pats apmeklētās lappuses pārvaldnieks;

 

Vietnē var būt integrētas šādas "Facebook" funkcijas, kas var nolasīt vai saglabāt "Facebook" sīkdatnes:

  • "Patīk" (Like) poga: ļauj lietotājam izteikt savu viedokli par viņam patīkamu objektu "Facebook" tīklā.
  • "Dalīties" (Share) poga: ļauj lietotājam dalīties ar attiecīgiem objektiem ar citiem "Facebook" lietotājiem.
  • "Facebook" sociālais grafiks (Social Graph): ļauj Vietnē izmantot atsevišķus "Facebook" elementus, piemēram, lietotāju profila attēlus, publiksas "Facebook" ziņas.
     

Vairāk par "Facebook" privātuma politiku variet lasīt šeit: https://www.facebook.com/about/privacy/

 

 

Sīkdatnes kods

Funkcija

Piederība

Darbības ilgums

_ga

Šī sīkdatne ir Google Analytics definēta. Tā tiek izmantota, lai aprēķinātu datus par apmaklētāju, sesijām, kampaņām un izsekotu vietnes lietojumam Google Analytics atskaitēs.

Analītiskās

2 gadi

gat

Ļauj mums izsekot lietotāju uzvedībai lapā (bez iespējas identificēt lietotāju).

Sesijas

Līdz pārlūkošanas pabeigšanai (1 sesija)

_gid

            Šī sīkdatne ir Google Analytics definēta. Tā tiek izmntota, lai uzglabātu informāciju par to, kādā veidā apmaklētāji izmanto vietni un tā palīdz  izveidot analītisko atskaiti par to, kā darbojas vietne. Šie dati, ieskaitot apmeklētāju skaitu, apmaklētāju sākotnējo atrašānās vietu un apmeklētās lapas, tiek saņemti anonīmi.

Analītiskās

24 stundas

XSRF-TOKEN

Šī sīkdatne ir izveidota vietnes drošībai, lai novērstu Cross-Site Forgery uzbrukumus.

Obligātās

2 stundas

espressobluelv_session

Šī sīkdatne tiek izmantota, lai saglabātu informāciju par tavu šī brīža lapas apmeklējumu. Tā ir būtiska vietnes funkcionalitātei.

Obligātās

2 stundas

cart_items

Šī sīkdatne ir izveidota, lai saglabātu informāciju par Tavu šī brīža pasūtijumu un tā vienībām un skaitu. Tā ir būtiska vitenes funkcionalitātei, ļaujot turpināt pasūtijuma procesu 30 dienas.

Obligātā

30 dienas

cart_info

Šī sīkdatne ir izveidota, lai saglabātu informāciju par tavu šī brīža pasūtijuma apmaksu un piegādes informāciju. Tā ir būtiska vietnes funkcionalitātei. Tā atceras Tavu pasūtijuma noformēšanas informāciju pie nākamā Tava pasūtijuma izveides nākamo 30 dienu laikā.

Obligātā

30 dienas

remember_web_*

Šī sīkdatne ir izveidota, lai saglabātu informāciju par tavu pieslēgšanās sesiju. Izmantojot šo sīkdatni, Tu būsi autorizēts Vietnē 5 (piecus) gadus.

Sesijas

5 gadi

 

Personas dati un to nodošana:

 

Ar sīkdatnēm saistītā informācija netiek lietota, lai identificētu Jūs personīgi.

Mēs varam sniegt Jūsu datus trešajām personām, kas nodrošina mums pakalpojumus, pamatojoties uz savstarpēji noslēgta līguma vai cita likumiska pamata, lai, piemēram, nodrošinātu Vietnes lietotāju apkalpošanu. Šīs personas ir pilnvarotas izmantot Jūsu datus tikai tiktāl, cik tas ir nepieciešams pakalpojuma nodrošināšanai.

 

Atteikšanās no sīkdatnēm:

Vietnes  lietotājs var dzēst no savas ierīces visas sīkdatnes, kas  ir saglabātas, un var veikt iestatījumus, lai pārlūkprogramma neļautu tās saglabāt. Izvēle "nesaglabāt sīkdatnes" ir katru reizi no jauna jānorāda, kad tiek apmeklēta Vietne. Jums ir iespēja bloķēt, dzēst uzstādītās sīkdatnes vai atsaukt doto piekrišanu, mainot uzstādījumus Jūsu interneta pārlūkā. Atkarībā no pārlūka veida, noklikšķiniet uz kādu no saitēm un sekojiet instrukcijām.

Pārlūkprogrammas:

- Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=lv
- Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/

- Safari: https://support.apple.com/en-us/HT201265
- Explorer: https://support.microsoft.com/en-gb/windows?ui=en-US&rs=en-GB&ad=GB
- Mozilla: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on- your-computer

Sūdzības:      

Jebkuras sūdzības lūdzam sūtīt uz: info@espressoblue.lv

Pretenziju gadījumā datu subjektam  ir tiesības  iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei: Datu valsts inspekcijai Rīgā, Elijas ielā 17, LV-1050, e-pasts: pasts@dvi.gov.lv